Natuur

De gemeente Bergeijk bestaat voor 90% uit bossen, beken en boerenlandschap. Een walhalla voor wandelaars en fietsers.

  

Plateaux

De Plateaux-Hageven is een Nederlands-Belgisch natuurgebied in de omgeving van Bergeijk. Loop over de (cultuur)historische vloeiweiden, wandel door het bos en struin over de wandelpaden tussen heide en vennen door. Zonder er erg in te hebben ben je over de kronkelpaadjes de grens overgestoken en sta je in België.

 

website de-plateaux

Cartierheide

De Cartierheide bevindt zich tussen Eersel en Postel, en is 172 ha groot. Dit prachtige heidelandschap heeft veel planten- en diersoorten. Staatsbosbeheer probeert de heide te bewaren door te plaggen, maaien en te laten begrazen. Dit leidt tot een mooie, afwisselende heide. De Bazadaise koeien grazen er van voorjaar tot najaar en geven de heide een extra natuurlijk uiterlijk.

Door het gebied zijn wandelingen uitgezet. Ook met de fiets kunt u het gebied verkennen.

 

info Cartierheide

De Maaij-Liskes

Maak in natuurgebied De Maaij kennis met de eeuwenoude historie van het vijvercomplex en de omgeving. Vergeet je verrekijker niet en geniet van de vele vogels in dit waterrijke gebied in het Beekloopdal vlak bij Bergeijk. 

 

info de Maaij-Liskes

Natuurtuin 't Loo

Natuurtuin ’t Loo is een ecologische natuurtuin, die in augustus 2000 werd geopend. De natuurtuin laat bezoekers kennis maken met de ingenieuze samenhang van het bodemleven met dat van planten, insecten en vogels. De tuin is een heerlijke plek om te wandelen en te genieten met het geluid van vogels en kikkers in de poel in de achtergrond.

Natuurtuin ’t Loo is iedere dag vrij toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang. Er worden ook rondleidingen verzorgd.

 

website de Natuurtuin

Sahara

De Lommelse Sahara (België) is een natuurfenomeen. In het midden van een groot naaldbos bots je ineens op een woestijnachtig landschap. Wondermooi tussen de geurende naaldbossen. Het helderblauwe meer en de unieke fauna en flora maken van een wandeling naar de Lommelse Sahara een tocht om nooit te vergeten.

Benieuwd hoe de Lommelse Sahara en omgeving er vanuit de lucht uitziet? Dat kan je met eigen ogen ontdekken vanaf een 30 meter hoge uitkijktoren. De indrukwekkende constructie beschikt over drie platforms die je een wijde blik op de omgeving bieden.

 

website de Sahara

Mini camping De Bosrand

Burgemeester Aartslaan 51

5571 TR Bergeijk

Tel: (0) 497 541111  -  Email: info@de-bosrand.com

 

Geopend van 30 maart 2018 tot 1 november 2018.

 

 

 

Aangesloten bij Vekabo plattelandsaccomodaties.