Bezienswaardigheden

Grafheuvels

Grafheuvels zijn de meest talrijke archeologische monumenten van Nederland. Op veel plekken in ons land zijn deze prehistorische graven nog steeds duidelijk zichtbaar als lage heuvels. Honderd meter het bos in op de Eerselsedijk in Bergeijk treft u een paalkrans grafheuvel aan uit de Bronstijd, 1650 jaar voor Chr.

Bakkerijmuseum

In het Bakkerijmuseum in Luijksgestel wordt nog door echte bakkers ambachtelijk gebakken. In oude troggen wordt het deeg klaargemaakt. U krijgt daar een stukje van om uw eigen broodje te vormen. Tijdens het rijzen van het deeg hebt u de tijd om het museum te bezichtigen en een kop koffie te drinken. Als uw broodje gebakken wordt, in de door takkenbossen verhitte oven, heeft u de gelegenheid om een bezoek te brengen aan molen De Grenswachter, gelegen naast het museum.

 

website Bakkerijmuseum

Eicha museum

In het Eicha museum komen het verleden van Bergeijk en de Kempen op interactieve wijze tot leven. Hoe overleefden rendierjagers of wat aten de Romeinen?

Beleef het persoonlijke verhaal achter de voorwerpen in levensechte filmprojecties

of loop over de glazen vloer en bekijk de ondergrondse middeleeuwse waterput. Natuurlijk kunt u ook genieten van meer tastbare bodemvondsten in de vitrines beneden en op de eerste verdieping. Daar bevindt zich ook het restauratieatelier. Met een beetje geluk ziet u er iemand aan het werk.

 

website Eicha museum

Abdij Postel

In de Belgische Kempen, tussen bossen en velden, ligt de abdij van Postel: enkele gebouwen, oude en nieuwe, onsamenhangend maar mooi, die uitlopen op een eeuwenoud kerkje. Sinds 1140 woont er een groepje kloosterlingen. Zij worden norbertijnen genoemd. Het is de moeite waard om een wandeling te maken rond de abdij van Postel. Erna kunt u een heerlijk Belgisch frietje nuttigen.

 

website Abdij Postel

Mini camping De Bosrand

Burgemeester Aartslaan 51

5571 TR Bergeijk

Tel: (0) 497 541111  -  Email: info@de-bosrand.com

 

Geopend van 30 maart 2018 tot 1 november 2018.

 

 

 

Aangesloten bij Vekabo plattelandsaccomodaties.