Cultuur

Kunst en cultuur Wandelroute

Door Bergeijk loopt een kunst- en cultuur wandelroute, met 12 bezienswaardigheden op de route. Het startpunt vindt u bij het Teutenhuis (Domineestraat 8a te Bergeijk).

 

website Teutenhuis

Rietveld

Bergeijk is bij veel mensen ook bekend als ‘Rietveld-dorp’. Gerrit Rietveld ontwierp onder meer de in Bergeijk staande Ploegfabriek, een klok, een abri en een aantal woningen.

Er is mogelijkheid tot het volgen van een rondleiding langs de kunstwerken en ontwerpen van Gerrit Rietveld en Mien Ruys. U kunt 'de Wandel in Bergeijk' app downloaden, of de plattegrond ophalen in het Bezoekerscentrum van De Ploeg. Ook een wandeling onder leiding van een gids behoort tot de mogelijkheden.

 

Info de Ploeg en Rietveld

Bloemen- en beeldentuin

In de gemeente Bergeijk aan de Domineestraat 6a bevindt zich een bezienswaardige Beelden- en Bloementuin. De tuin is ontworpen door 'Buro Mien Ruys Tuin- en Landschapsarchitecten'. In de tuin zijn beelden te zien van de Bergeijkse kunstenaar Harrie Verhoeven. In het Glazen Paviljoen op het terrein - een geschenk van Rabobank Bergeijk aan de Bergeijkse gemeenschap ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de bank - exposeren leden van de Bergeijkse kunstenaarvereniging hun werk.

 

info Bloemen- en beeldentuin

 

Mini camping De Bosrand

Burgemeester Aartslaan 51

5571 TR Bergeijk

Tel: (0) 497 541111  -  Email: info@de-bosrand.com

 

Geopend van 30 maart 2018 tot 1 november 2018.

 

 

 

Aangesloten bij Vekabo plattelandsaccomodaties.