Actief

Wandelen

Direct vanaf de camping starten er diverse wandelroutes.

In de omgeving ligt ook een wandelroutenetwerk, waarbij u zelf uw route kunt uitstippelen. In 2007 is het wandelroutenetwerk, als onderdeel van een regionaal netwerk, ontwikkeld en aangelegd.

 

Andere routes in Bergeijk zijn bijvoorbeeld de Smokkel wandelroute (4 km.) of een wandelroute langs de grenspalen.

Er zijn rustplaatsen ingericht langs de wandelpaden van Bergeijk. Dit zijn voorzieningen zoals informatieborden over de omgeving, schuilhutten, picknicksets, afvalbakken en separate banken met fraaie uitzichten.

Het beleefpad op de Witrijt in Bergeijk is ook de moeite waard. In en rond het pad zijn diverse beleefelementen verwerkt die te maken hebben met cultuur, historie en natuur.

Fietsen

Dankzij het fietsroute knooppuntensysteem kiest en combineert u uw eigen fietsroutes op basis van een duidelijke bewegwijzering. U bepaalt zelf uw afstand en kiest zelf de gewenste route.

Naast het knooppuntennetwerk is er nog een keur aan thematische fietsroutes te vinden in Bergeijk, namelijk een landelijke fietsroute, verschillende regionale en lokale fietsroutes, maar ook grensoverschrijdende fietsroutes. Sinds 2013 zijn er ook de zogenoemde Hooihuiskes fietsroutes, een drietal routes langs houten paviljoens, waar een film over het nabijgelegen agrarische bedrijf kan worden bekeken. En vergeet ook niet dat u kunt fietsen onder leiding van een gids. Voor elk wat wils dus.

Om van uw fietstocht een culinaire ontdekkingsreis te maken, kunt u bij de VVV een bonnenboekje aanschaffen voor de Snoeperkestocht. Dit boekje bevat 12 bonnen waarmee u bij 26 horecabedrijven in Bergeijk, Bladel, Eersel, Reusel-De Mierden, Lommel en Mol een hapje of drankje kunt nuttigen. U kunt zelf uw route bepalen.

Ook voor de liefhebbers van mountainbike- of wielrentochten is de omgeving zeer geschikt.

Dagtochten

In de omgeving zijn mooie steden te bezoeken als Leuven, Antwerpen (beide België), of Eindhoven.

 

Ook de Efteling bevindt zich op een uur rijden van de camping. Een bezoek aan een aantal mooie dorpen in de omgeving staat ook garant voor een geslaagde dag!

 

website de Efteling

 

Zwemmen

Nabij onze camping zijn diverse zwemgelegenheden te vinden. U kunt bijvoorbeeld denken aan Center Parcs De Kempervennen in Westerhoven, het E3-strand in Eersel, recreatiecentrum Ter Spegelt in Eersel, het stedelijk zwembad in Lommel, recreatiepark het Blauwe Meer in Lommel, of zwembad Dommelslag in Overpelt.

 

Website de Kempervennen

website E3 strand

website Ter Spegelt

website Stedelijk zwembad Lommel

website het Blauwe Meer

website Dommelslag 

Vissen

U kunt op diverse plekken in de buurt gebruik maken van viswateren met uw vispas. Bergeijk beschikt over vier visvijvers, allen gelegen op korte afstand van de camping.

Skiën

Bij Montana Snowcenter in Westerhoven kunnen liefhebbers van skiën en snowboarden hun hart ophalen. De pistes met echte sneeuw zijn het hele jaar door geopend, en beslaan een oppervlakte van 6.000 m2.

 

website Montana-snowcenter

Mini camping De Bosrand

Burgemeester Aartslaan 51

5571 TR Bergeijk

Tel: (0) 497 541111  -  Email: info@de-bosrand.com

 

Geopend van 30 maart 2018 tot 1 november 2018.

 

 

 

Aangesloten bij Vekabo plattelandsaccomodaties.